Καλώς ορίσατε στη φιλόξενη "Γωνιά" μας!
Hellas (Greece) / Rethymno /Crete / Gonia
WELLCOME

Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογοςτου Δ.Δ. Γωνιάς μέσω αυτού του ψηφιακού χώρου, επιδιώκει να συναντήσει τους απανταχού γωνιώτες και φίλους του Δημοτικού μας Διαμερίσματος, για ενημέρωση- συζήτηση σε θέματα που αφορούν το "πριν" και το "τώρα" του τόπου μας. Θέματα ιστορίας της περιοχής, αξιοθέατα, πρόσωπα, μνημεία, δραστηριότητες, η πορεία του συλλόγου, φωτογραφίες του σήμερα αλλά και του χθες.
Περιμένουμε τη συνεργασία σας!

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

http://www.accuweather.com/en/gr/gonia/1274112/weather-forecast/1274112

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Προπομπός καρναβαλιού στη Γωνιά ,Παρασκευή απόγευμα, γαϊτανάκι,









Την Παρασκευή ११ Φεβρουαρίου το απόγευμα υποδεχθήκαμε στη Γωνιά τον προπομπό του φετινού καρναβαλιού Το πούλμαν με τους κεφάτους καρναβαλιστές έφτασε και στη στιγμή "στόλισε" την πλατεία του χωριού μας, την αυλή του νηπιαγωγείου αλλά και τα στενά σοκάκια με κέφι, μελωδίες, ρυθμό, μουσική, νότες χαράς Ένας μπουφές προσφορά του πολιτιστικού μας συλλόγου φίλεψε τους παρευρισκόμενους και το παραδοσιακό γαϊτανάκι παρέσυρε μικρούς - μεγάλους να κάνουν μια στροφή λικνιζόμενοι στους ρυθμούς του τύμπανου, της γκάιντας και του τραγουδιού (μίγμα σφυρίγματος και αυτοσχέδιας μελωδίας δηλ όπου μπορούν να σε οδηγήσουν ,,,...ποτηράκια ρακής) Μετά από μισή περίπου ώρα αποχαιρετήσαμε τον προπομπό που συνέχιζε την πορεία του για τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου με ευχές για" καλή συνέχεια" , "καλές απόκριες" και "του χρόνου με υγεία" !
Ο πολιτιστικός μας σύλλογος οφείλει να ευχαριστήσει τους εμπνευστές, τους διοργανωτές και όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία αυτού του πρωτόγνωρου για την περιοχή μας αποκριάτικου σκηνικού με πινελιές ξενιασιάς, κεφιού, χαράς , γλεντιού !

1 σχόλιο:

  1. Ευχαριστούμε πολύ τον φιλόξενο και δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο της Γωνιάς για την ζεστή υποδοχή με γαϊτανάκι και την όμορφη φιλοξενία!Όσο για τον γεμάτο εδέσματα μπουφέ γεια στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή